facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

Közel egy órán át tartott a csoda: Bicskei TC-BFC Siófok 1-2 (1-0)

2019. november 14. - ventil66

img_20191113_150948.jpgKét baráti viszonyban lévő klub játszott szerdán kora délután edzőmérkőzést Bicskén, ahol az NB III-as Bicskei TC az NB II 5. helyén tanyázó, várakozáson felüli eredménysorral büszkélkedő BFC Siófokot fogadta. A hazai csapatban a sérült Rigó és Sötét kivételével mindenki lehetőséget kapott, míg a vendégek is erős kerettel érkeztek, hiszen az elmúlt hétvégi, MTK ellen vesztes (0-3) gárdájukból heten is a szerdai keret tagjai voltak. Ráfért a sikerélmény Vukmir Dragan csapatára is, hiszen 270 perce nem sikerült már gólt lőnie a bajnokságban. A délelőtti napsütés ellenére a mérkőzés kezdetére megérkezett a szakadó eső, ami végül ki is tartott 90 percen át, ennek ellenére a kitűnően felkészített játéktér bírta a "gyűrődést". Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Immár 270 perce tartó bicskei gólínség mellett megérdemelt vendégsiker: Bicskei TC-Lipót Pékség SE 0-2 (0-2)

dscf0342.JPGAhogy előzetesen várható volt, mindenképpen bravúrral ért volna fel a bicskei győzelem a vasárnap kora délutáni NB III-as bajnoki mérkőzésen, ahol a hazai csapat a várakozáson felül szereplő, 3. helyen tanyázó Lipót Pékség SE csapatát fogadta. Reménykedésre adott okot, hogy sérülés miatt hiányzott a lipóti Harsányi valamint a besárgult Varga, míg Vukmir Dragan a teljes keretéből válogathatott a fontos bajnoki előtt. Maml Zoltán sípszavára (partjelzői Legeza László és Tinnyei Zsolt voltak) barátságtalanul csendes, késő őszi időben indult az összecsapás, aztán a második félidőben rendesen beindult az égi áldás. A rossz időnek köszönhetően mérsékelt létszámú, de annál lelkesebb szurkolótábor fogadta a két csapatot. MLSZ ellenőrként az egykori MTK-legenda Brünyi Béla felügyelte az előírásoknak megfelelő lebonyolítást. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

A bicskei rendőrök keresik a 79 éves idős hölgyet!

sarik_lead_kep_1.jpgA Bicskei Rendőrkapitányság 07020/157/281/2019. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó Sárik Jánosné eltűnése ügyében. Az idős hölgy 2019. október 31-én délelőtt az alcsútdobozi idősek otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, és a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. Sárik Jánosné 170 centiméter magas, normál testalkatú, fekete hajú. Eltűnésekor barna nadrágot, fekete kockás kötött kardigánt viselt. Folytatáshoz kattints!

Tovább

Forgalmirend-változás pénteken és szombaton Bicskén!

forgrend191101.pngBicske belterületén forgalmirend-változásra kell számítani a gépjárművezetőknek mindenszentek és halottak napja idején. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy 2019. november 1-jén és november 2-án 8 órától 20 óráig Bicskén, a Prohászka Ottokár utcában – a Táncsics Mihály utca és a Vörösmarty utca közötti útszakaszon – megváltozik a forgalmi rend. Az utcában csak a Táncsics Mihály utca irányába lehet közlekedni.

Kérjük a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek! Békés, nyugodt megemlékezést és balesetmentes közlekedést kívánunk!

A Bicske és a Ferencváros ellen harcolnak a MOL Fehérvár FC csapatai vasárnap!

Visszatér a tombolasorsolás a bicskei stadionba, a belépéskor kell átvenni hozzá az ingyenes tombolajegyeket!

beharangozo_191027.pngKemény vasárnap vár a MOL Fehérvár FC csapataira, hiszen  a II. csapatuk soros ellenfele, a Bicskei TC a múlt hétvégén a bajnokesélyes Pápa otthonából csente el (2-1) a 3 pontot, míg az I. csapathoz látogató Ferencváros csütörtökön Moszkvában aratott bravúrgyőzelmet (1-0 a CSZKA ellen). Az érdekesnek ígérkező vasárnapi futballdélután Bicskén 13.30 órakor kezdődik a BTC-MOL Fehérvár FC II NB III-as bajnokival. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Óraátállítás: szombatról vasárnapra virradóra 1 órával többet alhatsz!

oraatallitas_3.jpgA mostani lesz október utolsó hétvégéje, és amint ez ilyenkor lenni szokott, az óraátállítás ideje. Visszatérünk a téli időszámításhoz, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy vasárnap hajnali 3 órakor 2-re kell visszaállítani a mutatót. Az élőlények, így az ember életére is hatnak a csillagászati periodikák, a leginkább a nappal és az éjszaka, azaz a sötét és világos periódusok váltakozása. A körforgás teljesen természetes, a napnyugták és napkelték napról napra „elcsúsznak” egy-két perccel, de amikor évente kétszer az óraátállításokkal hirtelen egy egész órát zúdítanak a nyakunkba, az már bizony sok. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

FRISS! Halálos baleset miatt teljes útzár az 1-es főúton Bicskénél!

1-es-fout_nagy_10.jpgHalálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt lezárták a 1-es számú főutat Bicske külterületén. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2019. október 23-án 17 óra 5 perc körül, Bicske külterületén a 34-es kilométerszelvényben, ahol két személygépjármű ütközött össze. Az elsődleges információk alapján a balesetben érintett egyik személygépjármű vezetője a helyszínen életét vesztette. Folytatáshoz kattints!   

Tovább

Szombaton 14.30-kor Bicskei TC-Sárvár FC NB III-as bajnoki mérkőzés, két szerb származású edző, Vukmir Dragan és Bojan Lazic csapata találkozik!

Vasárnap 14.30-kor a Bicske II a szomszédvár Herceghalom csapatát fogadja!

beharangozo_191011.pngKülönleges bajnoki mérkőzés vár a szurkolókra szombaton 14.30-kor Bicskén, ahol a Vukmir Dragan (kék mezben) által irányított hazai együttes a Bojan Lazic (zöld mezben) dirigálta Sárvár FC-t fogadja. A két szerb származású edző minden bizonnyal készül taktikai meglepetésekkel a másik számára, s miután a 9. helyezett Bicskét mindössze 2 pont választja el a 13. helyezett vendégcsapattól, a pályán is nagy harc várható. A mérkőzés győztese nagyott léphet a középmezőny első felébe. Mindkét edző aktív játékospályafutásának helyszíne volt a Ferencváros és az MTK is, ám míg Vukmir összesen 3-3 NB I-es bajnoki címet illetve Magyar Kupa győzelmet söpört be (debreceni és kispesti kitérőit is beszámítva), addig Lazic csak a Sopron csapatával tudott egyszer kupagyőztes lenni. Folytatáshoz kattints!               

Tovább

Hiányzott az összpontosítás a ráadásban: Érdi VSE-Bicskei TC 2-1 (0-0)

92. percben szerzett góllal ugrott az élre az Érd és halasztotta el a felzárkózást a Bicske!

dscf0112.JPG

Komoly ambíciókkal, négy veretlenül megvívott bajnokival a háta mögött és a 7. helyről érkezett a 2. helyezett Érdi VSE otthonába a Bicskei TC. A jó passzban lévő vendégek nem titkoltan a pontszerzés reményében utaztak a közeli riválishoz és végül csak egy hajszál, pontosabban a 92. percben egy pillanatnyi kihagyás választotta el őket a bravúrtól. Kiegyenlített találkozón végül érvényesült a papírforma. Kovács Tamás sípszavára (partjelzői Hofbauer Roland és Belicza Bence Péter voltak) verőfényes őszi napsütésben, a mérkőzés rangjához képest és a B-középen kívül kevés hazai néző előtt, ám annál acélosabb vendégtábor szurkolásával indult a találkozó. Folytatáshoz kattints! 

Tovább