facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Fordulatos mérkőzésen utolsó pillanatos egyenlítés a 41. Telki Kupa bicskei nyitómérkőzésén: Törökország-Horvátország 2-2 (0-1)

2022. augusztus 16. - ventil66

dscf6391.JPG41 esztendős múltra tekinthet vissza a Telki Kupa (korábbi nevén Aranykalász Kupa) nemzetközi utánpótlás labdarúgó torna. Harmadik éve a bicskei BTC Sporttelep is otthont ad rangos MLSZ-rendezvényeknek, tavaly már EB-selejtezőkön is pattogott a labda a Kerecsendi Kiss Márton utcában, ezúttal pedig az idei Telki Kupa Törökország-Horvátország U17-es ütközetére került sor kedden késő délután. A kiadós zivatarfront alaposan feláztatta az általában jó állapotú játékteret, így különösen a pálya középső harmadában fogadta mély talaj a csapatokat. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Taktikus topfutballal magabiztos vendégsiker: MOL Fehérvár FC II-Bicskei TC 0-2 (0-1)

Sóron Tibor egyedül vezeti a Nyugati csoport góllövő listáját!

img_20220814_120439.jpgPergőn ütemes, szimultán dobszó, remekül megénekelt rigmusok, mindent átható dudaszó, mindez együtt, a legnagyobb összhangban, úgy, hogy a hasfaladban is érzed a ritmust. Nem, ez nem valamelyik afrikai folklórcsoport beharangozója. Ez a Bicske Tigers! Vasárnap szurkolótábor és labdarúgó csapat együtt alkotott hatalmasat, meg is lett az eredménye, mert a Bicskei TC az elmúlt 2 év egyik legjobb játékával, meggyőző magabiztossággal hozta el a 3 pontot a MOL Sóstó Arénából. Sajnos ismét gyásszünettel indult a bajnoki és ismét újpesti legenda, a héten elhunyt 56-szoros válogatott Tóth József emlékére. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Nem sikerült megváltani a világot: ETO Akadémia-Bicskei TC 2-0 (1-0)

img_3943.jpgEmlékezetes nyitómeccset produkált a Bicske és a Mór vasárnap, amikor 4-1-es előnyről sem tudta hozni a hazai sikert a nagyobb NB III-as rutinnal bíró hazai csapat. Az így kialakult 4-4-es végeredmény az álmoskönyvek szerint pszichés traumát okozhatott a BTC-nek, de ennek ellenére a pontszerzés határozott szándékával utazott a csapat Győrbe, a bajnokságot remekül kezdő ETO Akadémia otthonába. A bajnoki rajtot követően haladéktalanul lépett a szakmai vezetés, szerződést bontott a krónikus sérüléssel bajlódó Hajba Tamással és rögvest átigazolta a helyére Dunaújvárosból a rutinos belső védő Bozsoki Imrét. A hajdanán nagy sikereket elérő, manapság a másodosztályban szereplő ETO FC Győr tartalékcsapata ellen rekkenő hőségben, kiválóan előkészített pályán csapatunk a Szűcs - Lakatos, Bozsoki, Száhl - Molnár, Hirman, Bori, Dencinger, Lencsés - Savanya, Kovács P. összeálításban kezdte a mérkőzést. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Nem sikerült a főpróba, jöhet az előadás: BFC Siófok-Bicskei TC 5-1 (2-1)

31-én vasárnap 18.00 órakor BTC-Mór derbivel indul az új NB III-as idény!

294163195_415420813981645_4762852520032813333_n.jpgTikkasztó hőségben, a szép emlékeket ébresztő, sok első osztályú mérkőzést megélt siófoki stadionban lépett pályára csapatunk, a bajnoki nyitány előtti utolsó hétvégén. A kezdőcsapatban ezúttal Szűcs kezdett a kapuban, Pekowski, Hirman, Lakatos és Száhl alkotta a védőnégyest, Bori, Dencinger és Kincses kaptak feladatot a középpályán, a csatársort pedig Savanya, Sóron, valamint Molnár alkotta. Megilletődötten kezdte csapatunk a mérkőzést, így már az ötódik percben megszerezte a vezetést az elmúlt idényben az NB II-ben remekelt hazai csapat, Szakály a bal oldalról ívelt szabadrúgást a kapu elé, Balogh 5 méteres fejesét Szűcs még kitenyerelte, ám az érkező Varjas Z. két lépésről a kapuba kotorta a labdát (1-0). Fertályóra elteltével Grsik indította Horváthot, akinek 14 méteres lövését hárította Szűcs, majd Polényi tálalt Szakály elé és ő a 16-os jobb oldali sarkától a hosszú sarokba csavart (2-0). A 20. percben a meleg miatt rosszul érezte magát Kincses, ezért Lassú foglalta el a helyét. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Osztálykülönbség határozatlan hazai védekezéssel: Bicskei TC-Tiszakécskei LC 2-6 (1-2)

dscf6314.JPGSzerdán délelőtt némiképp szokatlan időpontban, de még igen kellemes időben a Bicskei TC a Szűcs - Gaszner, Lakatos, Hajba, Száhl - Bori, Dencinger, Hirman - Savanya, Sóron, Molnár, míg a vendég másodosztályúak (az NB II-t a 13. helyen zárták májusban) a Halasi - Balázs, Végső, Máté, Farkas N - Kiss, Erdei, Szekér - Gyurján, Zamostny, Geiger összeállításban kezdték a mérkőzést. Az első jelentősebb esemény a 8. percben történt, amikor is könnyebb sérülés miatt Savanya cserét kért, Lassú folytatta a helyén. Ez alatt az idő alatt néhány sikertelen próbálkozás, sikertelen kapura lövési kísérlet volt mindkét oldalon. A 36. percben egy nagy hazai védelmi hiba után Gyurján tiszta helyzetből, kissé balról 15 méterről lőtt mellé, majd a vendégvédők is könnyelműsködtek a 16-osukon, Dencinger azonban célt tévesztett. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Javuló játék, küzdelmes döntetlen: FC Dabas-Bicskei TC 1-1 (0-0)

20220709_103109.jpgA várható nagy melegre való tekintettel egy órával korábban kezdődött a szombati matiné, az Illés - Gaszner, Hirman, Lakatos, Száhl - Bori, Dencinger, Kincses - Sóron, Szokolay, Lassú összeállítású csapat kezdett a visszatérő edzőpartner FC Dabas ellen. A hazai csapat "ébredt korábban", a 4. percben Dudás bal oldali sarokrúgást követően a túlsó öt és feles sarkától lőtt, ám Illés Bence jó érzékkel mentett. A 7. percben Tóth jobb oldali beadása után Kovács Péter kínálta meg kapusunkat mintegy 12 méterről, de ő állta a sarat. A 10. percben már csapatunk is eljutott az ellenfél kapujáig, Száhl baloldali beadását Sóron kicsavart pózból fejelte kapura, a kapus azonban mentett. A 16. percben ismét Berta-Sóron párharc, ezúttal Bori bal oldali szöglete után 8 méterről fejelt, ismét a kapus volt a nyerő. A 23. percben Szokolay továbbított Kincsesnek, akinek 20 méteres izmos lövését a hálóőr ujjheggyel tolta a léc fölé. Félóra elteltével Tóth jobbról cselezgetett befelé, a 16-osról nagy erővel lőtt centikkel mellé, majd Kiss bombázott 20 méterről a bal kapufa mellé. A 38. percben egy hazai szabadrúgás nagy kavarodást okozott, ami Erős 12 méteres lövésével és Illés bravúros védésével zárult. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

2021 Közép csoportbeli bajnoka szoros küzdelemben győzött: Bicskei TC-Iváncsa KSE 1-2 (1-1)

img_20220706_192841.jpgAz elmúlt hét szerdáján, újabb előkészületi meccsen szeles, de meleg időben a Szűcs - Gaszner, Hirman, Száhl, Pekowski - Bori, Dencinger, Kincses - Savanya, Sóron, Lassú összeállítású csapat vette fel a harcot a szintén harmadosztályú, a Közép csoportban 2021 tavaszán bajnoki címet szerzett Iváncsa ellen. Már a 3. percben veszélyes helyzet adódott a hazai kapu előtt, a kapusról kipattanó labdát Aradi 12 méterről mellé lőtte. A 9. percben Sóront buktatták a kaputól 20 méterre, kissé jobbról, a szabadrúgást Bori lőtte, centikkel a léc fölé. A 18. percben Vallejos 20 méteres lövése visszapattant a blokkról, Salacz 15 méterről ismételt, a védőkről az alapvonalon túlra pattant a játékszer. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Védelmi hibák után érvényesítette a papírformát a szlovák élvonalba igyekvő vendégcsapat: Bicskei TC-KFC Komarno 0-5 (0-2)

dscf6265_1.JPGVeretes névsorral érkezett a Bicskei TC első "őszi" felkészülési mérkőzésére a tavasszal a szlovák élvonaltól mindössze 1 győzelemmel lemaradó, 4. helyezett KFC Komarno. A klubot a 44-szeres válogatott tatabányai legenda, Vincze István "Pilu" vezeti, a keretben pedig ott volt a 40-szeres szlovák válogatott, NB I-et is megjárt rutinos Saláta Kornél, valamint a Puskás Akadémiától érkező, 6-szoros mongol válogatott Ganbold Banbayar is. Az első edzőmérkőzés mindjárt kemény erőpróbát jelentett formálódó csapatunknak, amely jelentős változáson ment keresztül a nyár eddigi időszakában. Szűcs - Gaszner, Hirman, Lakatos, Száhl - Bori, Dencinger, Kincses -Savanya, Sóron, Lassú összeállításban kezdett együttesünk a szó szoros értelmében nemzetközi mérkőzésen, hiszen a vendégeknél kameruni, szerb, macedón, (magyarországi) magyar és mongol légiós is pályára lépett Észak-Komárom másodosztályú csapatában. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

6 sportág, 3 kirándulás, 4 étkezés és ezernyi élmény - korlátozott számban még lehet jelentkezni a BTC Nyári Sporttáborába!

cimlapfoto_1.jpgA mai napon 40 alsó tagozatos kislány és kisfiú részvételével elindult a Bicskei Torna Club Nyári Sporttábora. A napközis rendszerű, évek óta igen népszerű tábor második, június 27-én kezdődő turnusába korlátozott számban még fogadnak jelentkezéseket 9-14 év közötti gyermekek részére. Változatos programkínálat fogadja az ide érkezőket, hiszen idén először nem csak labdarúgó edzések lesznek, hanem további 5 sportággal (kosárlabda, kézilabda, tenisz, strandröplabda és ökölvívás) is megismerkedhetnek a fiatalok, szakképzett edzők irányításával. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Dugó? Autóverseny? Nem, ez a Bicskei Búcsú! Vasárnap várunk Téged is!

Legendás játékok és árusok várnak minden bicskeit és környékbelit vasárnap 8.00-21.00 óra között!

1_19.jpgTerepszemlét tartottunk a vasárnapi Bicskei Búcsúvásár és Vidámpark helyszínén, a Bicskei Iparcikk Piac területén. A hét utolsó napján, hagyományosan a pünkösd utáni hétvégén már a vallási ünnepségek alatt, reggel 8.00 órától megnyit a 2019 után újra megrendezésre kerülő esemény. A felsorakozó árusok portékája mellett legendás játékok várják a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Startra kész a remek dodzsempálya még remekebb járgányokkal, itt a Break Dance, amin a szélrózsa minden irányában pörögve élvezheted a sebességet. A kisvonat várja az apróbbakat, három pompás gumiasztal pedig a sportosabbakat egy kis mozgásra. A céllövöldében mindenki mesterlövésznek érezheti magát pár percre és apróbb meglepetések mellett az esti órákban érkezik még a kis láncos körhinta is. Folytatáshoz kattints! 

Tovább
süti beállítások módosítása