facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Tüzes marhagulyás leves, pogácsa és koncert vár kedden a magyar-portugálon a bicskei Szurkolói Zónában!

Társaságoknak asztalfoglalás a biztos helyekért: +36209322372

2021. június 14. - ventil66

izland_2016.jpgSzeretnéd újra átélni? Együtt dobban a szív! Öt év után újra frenetikus hangulat várható a bicskei EURO Teraszon, pontra, pontokra számít egész Magyarország a Portugália elleni ütközetben. A kellemes környezetben, a BTC Sporttelep fedett teraszán kialakított Szurkolói Zónában várunk mindenkit, épített állandó színpadunkon pedig a két csoportmeccs között Marzio Grava és az eLeM zenekar muzsikál élő koncerten. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Pénteken 19.00 órakor a Retro Band koncertjével indul a bicskei Hajrá Szabadon Fesztivál!

500 fős létszámkorláttal, védettségi igazolvány nélkül is látogathatóak a Hajrá Szabadon Fesztivál rendezvényei!

retro_band_portre.jpgFél éve még utópiának tűnt, mára valósággá vált, hogy zenés élő rendezvényeken találkozhatnak a helyi közösség tagjai Bicskén. A Bicskei Torna Club Egyesület nem kis feladatot vállalt magára azzal, hogy június 11-től július 11-ig, egy hónapon át a sporttelepen kialakított EURO Terasz Szurkolói Zóna területén 12 előadásból álló koncertsorozatot szervezett. Az újonnan épített saját színpadon elsőként pénteken 19.00 órától a helyi könnyűzenei élet klasszikusa, a Retro Band fog fellépni. A zenekar vezetőjét, Nagy Lászlót (címlapfotónkon jobbról a második) kérdeztük.

2060: Milyen érzésekkel készültök a pandémia legutóbbi hulláma utáni első élő koncertre? Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Remekül szerepeltek a fiatal bicskei kézilabdás lányok a felnőtt mezőnyben is!

csapatkep_3.jpgMúlt vasárnap lezárult Fejér megye felnőtt női kézilabda bajnoksága, ahol az utolsó 8 fordulót a BTC serdülő leány csapata játszotta le. Ennek az volt az oka, hogy a női csapat létszámban megfogyatkozott és a pandémia okozta fertőzéstől is sokan tartottak a csapaton belül. A serdülő bajnokságot a kézilabda szövetség március elejétől leállította, ezért a csapat az edzéseken kívül nem tudta megmérettetni magát más csapatok ellen. Ez épp kapóra jött a csapatnak és a szülők beleegyezésével a hátra lévő mérkőzésekre csatasorban álltak. A csapat minden mérkőzésen bebizonyította, hogy a sok munka meghozza a gyümölcsét. Bátor, ügyes, gyors játékkal lepték meg az ellenfeleiket. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Nem sikerült az ünneprontás: III. ker. TVE-Bicskei TC 5-1 (2-0)

dscf3475_2.JPGSzinte tökéletes játéktér, remek idő és táblás ház fogadta a csapatokat Óbudán az NB III Nyugati csoportjának zárófordulójában. A rengeteg hazai szurkoló ünnepre készült, hiszen a találkozó után kerültek átadásra a bajnoki aranyérmek, míg a vendégek mindig aktív tábora (Bicske Tigers) arra készült, hogy talán egy kis meglepetés belefér az igen fárasztó idény tét nélküli zárásaként. A BTC nem kevesebb, mint 53 mérkőzést játszott az elmúlt 10 hónapban, ebből 37 bajnoki (a Nagyatád elleni párharc 3 pontja a zöld asztalnál dőlt el), 2 Magyar Kupa és 14 felkészülési meccs van a fiúk lábában. Nem csoda, hogy már hétfőtől szabadságra mehetett az egész keret annak érdekében, hogy a június 21-től induló felkészülésre mindenki fitt legyen. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Ittas idős bicskei gépjármű-vezetőt fogtak el a helyi rendőrök!

police_villogo_1.jpgA rendőrök 2021. május 23-án délután ellenőriztek egy személygépjárművet és annak vezetőjét Bicske belterületén. Az intézkedés során a sofőrnél alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt az egyenruhások a helyszínen elfogták, további mintavétel céljából előállították, a vezetői engedélyét pedig bevonták. A 66 éves helyi lakossal szemben büntetőeljárás indult a Bicskei Rendőrkapitányságon.

Az erőszakosabb csapat nyert: Bicskei TC-SC Sopron 0-1 (0-0)

_dsc2970.jpgA kilátástalannak tűnő több napos zivatarfront után szinte varázsütésre lett napsütéses tiszta idő a vasárnap esti bajnoki mérkőzésre, csökkentve ezzel a Kerecsendi Kiss Márton utcai játéktérre váró károkozást. Kedves és megható ünnepséggel indult a rendezvény, Schneider Béla igazgató (MLSZ Fejér megye) és Tessely Zoltán elnök együtt adta át az aranyérmeket, valamint a serleget a bajnok bicskei U14-es csapatnak. A mérkőzés elején gyászszünettel emlékeztek meg a jelenlévők a közelmúltban elhunyt Puhl Sándorról, a legeredményesebb magyar labdarúgó játékvezetőről. Mindkét csapat számára gyakorlatilag különösebb tét nélküli volt a találkozó, ezért joggal várhatott a népes publikum felszabadult, jó játékot a csapatoktól. Ebben azért maradt hiányérzete mindenkinek... Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Ittasan állt fejre az alcsútdobozi járművezető!

fejteton.jpgIttas járművezetés gyanúja miatt folytat eljárást a Bicskei Rendőrkapitányság egy 42 éves férfival szemben. Az alcsútdobozi járművezető 2021. május 16-án 16 óra körül a 8106-os számú úton történő haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, és a jobb oldali útpadkára lehaladt, majd megpördült és fejtetőn állt meg. A balesetben a sofőr megsérült, akiről a rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt a volán mögé ült. Vezetői engedélyét a rendőrök elvették, és büntető feljelentést tettek ellene.

A szoros vereség ellenére is biztosította a BTC NB III-as tagságát ősztől: Lipót Pékség SE-Bicskei TC 1-0 (1-0)

dscf3186_1.JPGNem várt országúti tortúra után jutott el vasárnap délután Lipótra a Bicskei TC labdarúgó csapata. Az M1-es autópálya 125. kilométerszelvényében - kamionbaleset miatt - nem kevesebb, mint 1 óra 45 percet állt egy helyben a csapatbusz, így a bajnoki mérkőzés 25 perces késéssel kezdődött. Csordás Csaba több helyen is változtatott sérülések, illetve a bajnoki hajrára történő erőtartalékolás okán. Ezúttal Héra Csanád (igen, ő az, aki 3 tizenegyest ítélt Nagykanizsán a Bicske ellen a közelmúltban) sípszavára a Szűcs 7 - Szabó 5, Radó 5, Vékony 6, Madarász 5 - Kákonyi 5, Dencinger 6 - Farkas M. 5, Lassú 6, Rétyi 5 - Németh 6 összetételű vendég tizenegy futott ki azzal a jó hírrel, hogy a védő Madarász Ádám hosszú kihagyás után végre visszatérhetett a csapatba. Csereként Pekowski 5 (46.p.), Kürti 5 (58.p.), Varga 0 (68.p.), Peinlich 0 (68.p.) és Móri 0 (76.p.) kapott lehetőséget. Folytatáshoz kattints! 

Tovább

Újraindul a személyes ügyfélfogadás a Bicskei Polgármesteri Hivatalban!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. május 12-étől újraindul a személyes ügyfélfogadás a Bicskei Polgármesteri Hivatalban. Az ügyintézés és az ügyféltér látogatásának szabályai a következők: A polgármesteri hivatal épületében ügyfélként tartózkodó személyek részére az orrot és szájat fedő eszköz (szájmaszk, sál, kendő) folyamatos használata, valamint beléptetéskor kézfertőtlenítő használata kötelező, ezek nélkül az épületbe belépni tilos!

  1. A polgármesteri hivatal épületének földszinti aulájában ügyintézés céljából az ügyben érintett ügyfél és indokolt esetben (személyi körülményeire, életkorára, testi vagy szellemi fogyatékosságára tekintettel) legfeljebb 1 fő kísérő tartózkodhat.
  2. Az 1. pontban meghatározott helyszínen egyszerre legfeljebb 20 fő (ügyfél és kísérő) tartózkodhat.
  3. Az 1. pontban meghatározott helyszínen várakozó személyek kizárólag egymástól 1,5 méternél nagyobb távolságra tartózkodhatnak.
  4. Amennyiben az 1. pontban meghatározott helyszínen az ott tartózkodók száma a 2. pontban szereplő létszámot elérte, a továbbiakban csak a távozó személyek számának megfelelő ügyfél/kísérő léphet be.
  5. A létszám felügyeletéről és a beléptetés rendjéről a portaszolgálat és a biztonsági szolgálat munkatársai gondoskodnak, utasításaikat mindenki köteles betartani.
  6. Az előzetesen időpontot foglalt ügyfelek beléptetése a foglalt időpontban soron kívül történik. Létszámuk beleszámít a 2. pontban meghatározott létszámba. Az ügyintézés irodahelyiségében kizárólag ügyintézés céljából az ügyben érintett ügyfél és indokolt esetben (személyi körülményeire, életkorára, testi vagy szellemi fogyatékosságára tekintettel) legfeljebb 1 fő kísérő tartózkodhat. A legnagyobb ügyfélforgalmat lebonyolító ügyintézési helyiségben a belépési ponton történik az ügyintézés. Tájékoztatjuk a jegyespárokat, hogy a veszélyhelyzet fennállása alatt életbe lépett, házasságkötésekre vonatkozó korlátozások jelenleg is érvényben vannak az alábbiak szerint: hivatali munkaidőn belül, az anyakönyvvezető irodájában továbbra is vendégek részvétele nélkül, két tanú jelenlétében köthető meg a házasság. Hivatali munkaidőn túl, a polgármesteri hivatal kijelölt helyiségében a tanúkon kívül 20 vendég jelenhet meg a szertartáson tekintettel arra, hogy csak így tudjuk biztosítani a jelenlévők számára a megfelelő távolságtartást A szertartáson a vendégeknek kötelező a maszk viselése. Közös érdekünk, hogy a fenti szabályok betartásával egymás egészségét megóvjuk! Bicske, 2021. május 10. Fritz Gábor jegyző

Körözött személyt fogtak el a bicskei Dobó utcában!

rendorauto_15.jpgKörzeti megbízott intézkedett 2021. május 7-én 9 óra körül Bicskén, a Dobó utcában egy 48 éves helyi lakossal szemben. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a férfi körözését a Budaörsi Járásbíróság elrendelte, valamint a Bicskei Rendőrkapitányságon folyamatban lévő bűntetőügy miatt kihallgatása szükséges. Az egyenruhások ezért őt a Bicskei Rendőrkapitányságra előállították, ahol lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök kihallgatták, majd átszállították a Budaörsi Járásbíróságra. (képünk illusztráció!)

süti beállítások módosítása