facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Marton Józsi Válvölgye Éttermében jártunk!

Gasztroteszt sorozatunkban feltérképezzük Bicske és környéke vendéglátóipari egységeit!

2015. január 12. - ventil66

imag2170.jpgÉs nemcsak hogy feltérképezzük, hanem egy kicsit értékeljük és ajánlásokat is teszünk olvasóinknak. Nos azért senki ne gondoljon Michelin-csillag szintű értékelési szempontrendszerre, de figyelni fogjuk minden esetben a hely kultúráját, kényelmét és tisztaságát. Figyelni fogjuk a kiválasztott ételek ízét, harmóniáját, minőségét és ár-érték arányát, az étlap kínálatát. És végül, de nem utolsó sorban értékelni fogjuk a kiszolgálást, a rugalmasságot is.

Hogy miért a Válvölgye Étterem és Pizzériában kezdtünk? Szerettünk volna egy nagyon jót "kajálni". Még soha nem jártunk itt, s kíváncsiak voltunk, hogy Marton József séf a Báder Fogadóban szerzett korábbi tapasztalatait hogyan ülteti át egy saját üzemeltetésű vendéglátó egységbe. Az is fontos szempont volt, hogy elegendő online információt elértünk a helyről, remek saját honlapja van (www.valvolgyeetterem.com) a teljes étlappal az oldalon. Ezen kívűl jó értékelései voltak a helynek a Facebookon is, s minden gond nélkül tudtunk helyet foglalni a Messenger-en keresztül.

Bicskétől negyedórányi autóútra, Vál főutcáján található az étterem, kényelmes parkolási lehetőséggel, utcafrontján egy lazább pizzériával, amelyből nyílik (de az udvarból is megközelíthető) a tágasabb étterem. Az étterembe lépve hatalmas belső tér fogad, ételek illatkavalkádjával (erről még később is) és egyszerű, de stílszerű berendezéssel. Számos különböző asztalkombinációnál 4-20 fő közötti társaságok fogyasztják vasárnapi ebédjüket. A részünkre fenntartott, paravánokkal tagolt szakaszokon talán egy kicsit szűkebb a helykínálat, de a kulináris élmények gyorsan elfeledtetik velünk mindezt. A falon sorra láthatóak bekeretezve a séf által a Szerzői Jogvédő Hivatalnál levédetett leghíresebb fogások, naná, hogy ezekből is választottunk. Folytatáshoz, ételfotókhoz és képgalériához kattints!

Fiatal és kedves pincérek vesznek bennünket gyorsan kezelésbe, s jól áttekinthető, széles kínálatú étlapot kapunk. A levesek 400-800 Ft-os áron érhetőek el, a főételek java része jellemzően az 1.200-2.500 Ft-os ársávba belefér, s külön öröm, hogy a feltüntetett árban a köret is benne van, továbbá 60 %-os áron zóna adag is kérhető több ételből is illetve a kisebb gyomrúak csészében is kérhetik a levest. Szárnyas-, sertés-, marha-, vad- és halételek, többszemélyes vegyestálak egyaránt a kínálatban. Saláták és desszertek egyaránt 450-750 forint közötti áron.

Hosszas vívódás után Húsleves finommetélttel, Tárkonyos vadragu leves burgonyagombóccal és Beggendorfi sajtkrémleves húsgaluskával volt a kezdet. Ezután Besenyei Péter (műrepülő világbajnok) kedvence (sertés szűzérmék bundában hagymás burgonyakásával), Normandy harcsafilé rizzsel és tenger gyümölcseivel valamint Szarvassült áfonyamártással, hercegnőburgonyával volt a folytatás. Végül Gundel palacsinta, Mákos gubás palacsinta vaniliaöntettel és Gesztenyepüré volt a finálé. Mindezt Kiss Péter 2013-as egri Ostoros rozéjával öblítettük le, némi ásványvíz, üdítő és kávé mellett.

Egyetlen szóval jellemezzük a felszolgált ízeket, ételeket: PARÁDÉS! Az adagok bőven elegendőek voltak a jóllakáshoz, elegánsan voltak tálalva és hihetetlen harmónia jellemezte az ízeket. Közel két órát töltöttünk az étteremben, s jó érzéseinket az sem tompította, hogy egy ételre kicsit tovább kellett várni (a személyzet időben és magától kért ezért elnézést), a mosdóban üres volt a papírtörlő tartó (ez sajnos mániánk a gyenge kapacitású kézszárítók mellett, vagy legyen és tele, vagy egyáltalán ne legyen), a bor mellé kért ásványvízhez nem kaptunk elsőre külön poharat és sajnos a magas légtér ellenére nem megoldott az étterem átszellőztetése (a kiváló élményre ruházatunk átható ételillata még másnap is emlékeztetett).

Az igen bőséges étel- és italsorért végül 16.500,- Ft-ot fizettünk 4 főre, de okos választással garantáltan a feléből is kihozható egy 4 fős család bőséges ebédje vagy vacsorája. És a legfontosabb: amiért jöttünk (egy jó "kajáért" - reális áron), azt maradéktalanul megkaptuk a pénzünkért! Köszönjük Válvölgye Étterem, köszönjük Marton Józsi! Mi már lehet, hogy a jövő hétvégén visszatérünk, amikor a Torkos Hétvége keretében a hal-, vad- és pizzaételek féláron lesznek elérhetőek! Oldalunk jó szívvel ajánlja olvasóinak a Válvölgye Éttermet és Pizzériát!

És akkor jöjjenek a helyszínen készült fotóink.

Tárkonyos vadragu leves

imag2156.jpg

A Beggendorfi sajtkrémleves

imag2157.jpg

A kiváló Szarvassült

imag2160.jpg

A Normandy harcsafilé

imag2161.jpg

A "brutális" Besenyei-kedvenc

imag2163.jpg

Gesztenyepüré a pikáns pirosgyümölcs izesítéssel

imag2174.jpg

A szenzációs Mákosgubás palacsinta

imag2175.jpg

A tradicionális Gundel

imag2176.jpg

Egy korty rozé

imag2179.jpg

És néhány további felvétel a belső térről és az udvarról a "paciparkolóval". Feltételezzük, hogy tavasztól őszig a kiülési lehetőséggel valóságos paradicsom mindez.

imag2165.jpg

imag2166.jpg

imag2167.jpg

imag2168.jpg

imag2171.jpg

imag2172.jpg

imag2185.jpg

imag2186.jpg

imag2187.jpgimag2169.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr607065873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása