KONYHATÜNDÉR sorozatunkban kizárólag bicskei háziasszonyok jól bevált receptjeit tesszük közé. Vindics Andreától kaptuk a "Csirkemell őzgerinc formában" receptjét, melyet szerkesztőségünk tagjai is több alkalommal sikerrel próbálták ki.
Hozzávalók 4 fő részére: 80 dkg csirkemell, 30 dkg szeletelt bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, 4 evőkanál tejföl, 2 egész tojás, 3 evőkanál liszt, egy nagy csokor aprított petrezselyem, só, bors, vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez.
Elkészítés: a tejfölt a tojásokkal, liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel, 10 dkg sajttal összekeverjük. A húst apró kockákra vágjuk és a masszába keverjük. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk (ettől lesz ropogós kérge a sütés végére). A bacon szeleteket keresztben átfedésben belefektetjük úgy, hogy a végei kilógjanak a forma szélein túl. Hosszában is tegyünk 2-3 szeletet. Beletöltjük a masszát és a szalonnát visszahajtogatjuk, befedjük vele a tetejét. A tetejére szórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajtot. Alufóliával lefedve 160-170 fokon 40 percet sütjük, utána ráfordítjuk egy sütőlapra, a formát óvatosan leemeljük és további 15 perc alatt készre pirítjuk a tetejét.
Ízlés szerint burgonyapürével és friss salátával tálaljuk. JÓ ÉTVÁGYAT! Képgalériához TOVÁBB gomb.