Mai recept ötletünket Sallay Mónika bicskei háziasszony bocsátotta rendelkezésünkre.
Hozzávalók 4 fő részére: 1,5 kg krumpli, 6 db tojás, 2 pár virsli, 1 szál füstölt kolbász, 5 dl tejföl, kevés vaj, 20 dkg húsos vagy bacon szalonna, só, bors.
Elkészítés: a tojásokat keményre, míg a krumplit héjastul puhára főzzük, mindkettőt sós vízben. Ezután a megpucolt és felszeletelt krumplit, tojást, virslit és kolbászt egy kivajazott jénai edénybe az alábbi módon rétegezzük.
Alulra egy sor krumpli, sózás, egy sor tojás, egy sor szeletelt virsli és kolbász vegyesen, edény mérettől függően ismételjük a rétegezést, míg meg nem telik az edény. A tetejére az 5 dl tejfölt egy nyers tojással kikeverve öntjük, majd a legvégén jöhet a szeletelt szalonna.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40 percig ropogósra sütjük. Ízlést szerint kovászos vagy csemege uborkával illetve további hideg tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!