facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Bicske választ, 9.135 választópolgárt várnak az urnákhoz! Mennyibe kerül mindez?

Az utolsó előkészületekről kérdeztük a polgármestert, a jegyzőt és az aljegyzőt

2014. október 10. - ventil66

aula.jpgA hivatal munkatársai éppen berendezik a választási iroda központjául szolgáló aulában a bútorokat. Az utolsó előkészületekről és sok minden másról kérdeztük Tessely Zoltán polgármestert, Pohlmüllner Tamás jegyzőt és Szolga Emese aljegyzőt.

 • Mekkora terhet ró az önkormányzati apparátusra a választás, hányan dolgoznak az előkészületeken?
 • Hetek óta folyik a 2014-es önkormányzati választás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében az előkészítő munka. Ide értve a GESZ dolgozóit is közel 30 munkatárs végzi a logisztikai és a szavazással kapcsolatos teendőket, jelenleg a szavazókörök valamint a központi helyiség berendezését, ellátását szervezzük. Külön gondot fordítottunk a szavazás kapcsán közreműködő személyzet oktatására, eskütételének megszervezésére továbbá az adminisztrációhoz illetve a szavazással összefüggő anyagok elkészítésére. Elmondhatjuk, hogy valóban közel állunk a startra kész állapothoz.
 • Mennyibe kerül a választás lebonyolítása az adófizetőknek?
 • Az önkormányzati választás Bicskén 7 millió 543 ezer forintos büdzsével zajlik, amiből 5 millió 750 ezer forint az önkormányzat saját forrása, míg 1 millió 611 ezer forint illetve a nemzetiségi voksolásra külön 182 ezer forint érkezik normatív állami támogatásként.
 • Hogy néz ki az operatív lebonyolítás vasárnap?
 • A szavazókörök reggel 6.00 órától este 19.00 óráig tartanak nyitva. Ezt követően a szavazókörökben azonnal megkezdődik a szavazólapok szétválogatása és kiértékelése valamint a jegyzőkönyvek elkészítése. Optimális esetben ez 2-3 órát vesz igénybe. Ezután folyamatosan beszállításra kerülnek a feldolgozott anyagok a városi Választási Irodához, ahol újbóli ellenőrzés alá vetik a beérkezett anyagokat. Az első eredmények a késő esti, kora éjszakai órákban várhatóak. Egyébként a városi Választási Irodához érkeznek feldolgozásra a környező települések szavazólapjai és jegyzőkönyvei is.
 • Mi a Választási Bizottság feladata?
 • Elsősorban a választás jogszerűsége és a törvény betartatása. A beérkezett jogsérelmek, bejelentések kapcsán a Bizottság folyamatosan, így már a mai napon is hoz döntéseket, melyeket haladéktalanul közzé teszünk (ezekről honlapunk is tudósít - a Szerk.).
 • Hány választót várnak, milyen részvételi arányra számítanak?
 • A választói névjegyzékben 9.135 választópolgár szerepel, Bicske hagyományosan az országos átlagnál magasabb részvételt produkál, így 50 %-ot meghaladó részvételre mindenképpen számítunk.
 • Hol lehet szavazni?
 • A szavazókörök a következő címeken találhatóak. 1-es: Árpád u. 13. (Szivárvány Óvoda), 2-es: Bihari u. 9. (Szivárvány Óvoda Tagóvodája), 3-as: Prohászka Ottokár u. 3. (Csokonai Általános iskola), 4-es: Kossuth tér 20. (Petőfi Művelődési Központ), 5-ös: Kisfaludy u. 29. (Városi Könyvtár), 6-os: Szent István út 124. (Gondozási Központ), 7-es és 8-as egyaránt: Rózsa u. 1. (Kakas Óvoda). A nemzetiségek szavazóköre a Bihari u. 9. (Tanoda) található.
 • Hány tagú lesz az új Képviselő Testület?
 • 11 fő fog az új Testületben dolgozni, amelyből 8 fő kerül be a választókerületek győzteseiként és 3 fő az úgynevezett kompenzációs listáról.
 • Köszönjük a tájékoztatást és jó munkát kívánunk a zökkenőmentes lebonyolításhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr46776989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása