Szembetűnő a változás annak a betérő vendégnek, aki régebben járt a Kossuth téri „Homály”-ban, új design, új kínálat és új üzemeltető. A változások kapcsán kérdeztük Gudics Máté üzletvezetőt.
2060: Kizárólag az új vendégek kedvéért mondj néhány mondatot magadról!
Gudics: Tősgyökeres helybelinek tartom magam, világéletemben Bicskén vagy környékén éltem. Főállásban a Costa Coffee üzletlánc készletgazdálkodója vagyok, a Homály üzemeltetését párommal Schmidt Nikolett-tel vettük át néhány héttel ezelőtt. A fiatalabb korosztály aktív zenészként is ismerhet, számos bulihoz szolgáltattuk már társaimmal a jó hangulatot.
2060: Számos üzlet szűnt meg mostanában Bicskén, a többszöri bérlőváltás után miből gondoljátok, hogy hosszú távon talpon tudtok maradni?
Gudics: A Homály Grill & Bárban ötvözni kívánjuk az egész napos étkezési lehetőséget a kiváló italokkal és persze a szenzációs bulikkal. 24 éves múltjával a Homály Bicske egyik legtradícionálisabb vendéglátó egysége, a maga kategóriájában fogalom. Ezt a tradíciót akarjuk ötvözni a magasabb minőséggel és számos étel-ital ajánlattal, élőzenés programokkal. Erős – részben online – marketinggel szeretnénk új vendégeket is ide csalogatni.
2060: A magasabb minőség jele a totális design változás is?
Gudics: Szerencsére Szattelberger Árpád tulajdonos – megérezve az új idők szelét – maximálisan partner volt a teljes átalakításban, a tervezéstől a kivitelezésig számos javaslatunkat befogadta. Ennek eredménye a mostani, világos és modern belső berendezés.
2060: Mi újság a konyhában?
Gudics: Bár továbbra is egy séfet tud kiszolgálni a konyhai helyiség, mostanra elmondhatjuk, hogy reggel 8-tól este 22 óráig korlátlanul tudunk ételt kiszolgálni. Igyekszünk bevezetni a reggelizés hagyományát (a rohanó világban ez egyébként is javallt), ebédre és vacsorára pedig számos street-food, snack vagy bisztró jellegű gyors ételt kínálunk.
2060: Az étlapot tanulmányozva rengeteg különlegesség tűnik fel. Mitől jobbak ezek az ételek, mint a sokak számára megszokott multiláncok kajái?
Gudics: Nálunk minden konyhai alapanyag helyi vállalkozóktól vagy őstermelőktől (tehát véletlenül sem az áruházláncok polcairól) kerül beszerzésre. Ezzel is támogatni kívánjuk a helyi gazdasági életet. A hamburger húst például helyben fűszerezzük és gyúrjuk egyedi receptünk szerint, míg a pékárut saját elképzelésünk szerint szállítja le a kiválasztott pékség. A teljesség igénye nélkül az alábbi ételeket kínáljuk: Hamburger (frissen sült marhahúsból, sok sült hagymával és friss zöldségekkel), Homálytál (füstölt disznóságok, szürkemarha szalámi, házi kacsamájpástétom, zöldségek, lilahagyma-lekvár), Házi nachos (különböző választható mártogatóssal), Ropogós csirkemell csíkok (cornflakes bundában, választható mártogatóssal), Tortillatekercs (csirkével és friss zöldségekkel töltve, mártogatóssal), Quesadillas, Csirkés queasadillas, Grillezett gomolya balzsamecetes kevert salátával Fűszeres csirkecomb csíkok, friss salátával és steak burgonyával, Baconbe göngyölt csirkemell csíkok kevert salátával, Körözöttes pirítós kenyér (friss körözöttel és kerti zöldségekkel), Kacsamájas pirítós kenyér (saját készítésű kacsamájpástétom friss kerti zöldségekkel, lilahagyma-lekvárral), Isteni füstölt házi sonka (tejfölös kenyéren, friss zöldségekkel), Szalonnás-hagymás rántotta (3 tojásból, friss hagymával), Sonkás tojás (3 tojásból, füstölt házi sonkával), Rántottás ciabatta, Sült sonkás, tükörtojásos ciabatta, Sonkás ciabatta.
2060: Terveztek-e napi menüt, házhoz szállítást?
Gudics: Ételkínálatunk klasszikus napi menüt nem tesz lehetővé, ellenben számos összeállítást, „kombó”-t kreáltunk. Egyértelmű, hogy Bicskén van igény a kiszállításra, ezért dolgozunk ennek megszervezésén.
2060: Mire számíthat, aki a féktelen bulik híve?
Gudics: Valamilyen bulilehetőségre minden héten számíthatnak, de átlagosan minden második péntekre vagy szombatra tervezünk este 8 és éjfél között élőzenét illetve disco-t. Ezekről aktuálisan a Homály Grill & Bár Facebook oldalán lehet értesülni, de folyamatosan és időben informálni fogjuk a 2060.blog.hu olvasóit is. Előzetesként az elkövetkezendő hetek tervezett programjai:
10.17. péntek: Akusztikus est (élőben zenél CsP - két személyes gitár duó)
10.22. szerda: Trio Coctail (élőzene)
10.25. szombat: DJ. BENETT (szokásos Homály disco)