Ezúttal egy igazi pikáns köretnek vagy kímélő főételnek való csemegét ajánlunk, amely kifejezetten egészséges és vitamindús összetevőkből készül.
Hozzávalók 4 adaghoz: 1 kg cékla, 2 közepes darab sárgarépa, 2 közepes darab alma, 4 evőkanál olívaolaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, bazsalikom ízlés szerint, oregánó ízlés szerint (egyéb mediterrán fűszerek: kakukkfű, rozmaring), 4 evőkanál balzsamecet (vagy egyéb gyümölcsecet)
Elkészítés: a céklát meghámozzuk és felkockázzuk. A sárgarépát megpucoljuk és vastagabb karikákra vágjuk. Az almát hámozatlanul negyedekbe, majd nyolcadokba szeljük, a magházát eltávolítjuk. Egy közepes tepsit kiolajozunk, majd beleszórjuk a feldarabolt zöldséget, megszórjuk a fűszerekkel, és összeforgatjuk az olajjal. (Ha keveselljük a megadott mennyiségű olajat, akkor pótolhatjuk.) A tepsit fóliával letakarjuk, és forró sütőben legalább egy órán át sütjük, míg a cékla megpuhul. Ha elkészült, balzsamecettel meglocsoljuk és összeforgatjuk. Fűszeres vagy grillezett húsokhoz köretnek kínáljuk vagy fogyókúrás főételnek. Sütési hőfok: 220°C, sütési mód: hőlégkeveréses.
Jó étvágyat! Fenti fotónkon a kész étel, lenti fotónkon a sütőhöz bekészítve. (ránézésre nagy különbség nincs - a szerk.)