Hozzávalók (2-4 adaghoz): - 6 felső csirkecomb - olivaolaj - 2 dl fehérbor - 5 dl alaplé - 4 ág rozmaring - 1 hagyma - 3 sárgarépa - 3 szárzeller - fokhagyma - 4 őszibarack vagy körte vagy alma, stb. - 1 fürt szőlő
Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket. Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk. Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkecombok pirultak, megdinszteljük a megmaradt olajon a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát és a feldarabolt szárzellert. A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadunk két friss rozmaring ágat. Ezután lejjebb vesszük a hőfokot, és visszatesszük a serpenyőbe a csirkecombokat, és köré ültetjük a feldarabolt gyümölcsöt. Az edényt szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grillfokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket. Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket. Ajánlott köret: kuszkusz.
Jó étvágyat!