facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Szombat estig várja látogatóit a IV. Magyar Sajtmustra a Nagyegyházai Hangistállóban!

2016. október 01. - ventil66

sajtmustra.jpg2016. szeptember 30., péntek SZAKMAI NAP -Sajtverseny-Szakmai Konferencia- 2016. október 1., szombat KÖZÖNSÉG NAP -Sajtvásár-Látvány Sajtkészítés-Guinness rekord kísérlet hagyományos kézi Vajköpülésből-Sajtra fel! 7 próba gyerekeknek-Főzőverseny-

RÉSZLETES  PROGRAM   Folytatáshoz kattints!

2016. szeptember 30. Péntek SZAKMAI NAP (Sajtverseny, Szakmai konferencia) 8.00-17.00 Sajtverseny 8:00-10:00 Előzetesen regisztrált sajtminták leadása 12:00-17:00 A szakmai zsűri bírálata 10:00-17:00 Szakmai konferencia 10:00 A konferencia megnyitása - Tóth Katalin, nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium 10:10 Kovács László, a KKASE- Sajtkészítők Egyesülete elnökének köszöntője 10:15 Sajtok érlelése (előadó: Roland Perrin, sajtkészítő mester, Franciaország) 11:00 A hasznos baktériumok és gombák szerepe/ jelentősége a sajtok érlelésében (előadó: Lionel Guerin, sajtkészítő mester, Franciaország) 11:45 Kávészünet 12:00 A tejágazat jelenlegi helyzete Magyarországon (előadó: Harcz Zoltán, Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács) 12:20 A tej útja (előadó: Szávuly Attila, kereskedelmi vezető, Nagyküküllő Mezőgazdasági Szövetkezet, Székelykeresztúr) 12:40 A kistermelői rendelet jelentősége (előadó: Laszlovszky Gábor, főosztályvezető, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály, Földművelésügyi Minisztérium) 13:00 Ebéd

14:00 Kistermelői és kézműves termékek helyi termelői piacra juttatásának feltételei (előadó: Konrád Istvánné, elnök, Magyar Piac Szövetkezet) 14:20 A Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesületének bemutatkozása (előadó: Sánduly Edit, elnök, Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesülete) 14:40 Foodhub: új dimenzió a kistermelői termékek értékesítésében (előadó: Debreczeny Balázs, vezérigazgató, Foodhub.hu Nonprofit Zrt.) 15:30 Kerekasztal beszélgetések több témában 1. asztal: Sajtok érlelésének veszélyei- Roland Perrin sajtkészítő mester, Franciaország 2. asztal: Élelmiszerbiztonság – Bart Ágnes, szabályozási szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium: a tejtermékek előállításával kapcsolatos uniós és hazai szabályozás és Kuti Beatrix, minőségügyi referens, Földművelésügyi Minisztérium: a kistermelői élelmiszer előállítás szabályai 3. asztal: Hagyományos módon készült sajtok pasztőrözés, színtenyészetek (kultúra), adalékanyagok használata nélkül./ Kárpát-medencei mikrobarendszerek a tejtermékek készítésénél. - Kiss Ferenc, sajtkészítő 17:00 Vacsora, majd élő zenés mulatság, csapatépítés 

2016. október 1.. Szombat KÖZÖNSÉGNAP (Sajtünnep, Sajtvásár, Főzőverseny, Vajköpülő Guinness Rekord Kísérlet, Gyerekprogramok) 8:00-9:30 Sajtkészítő és kézműves árusok fogadása, kipakolás 9:00-13:00 Főzőverseny 10:00-11:00 Ünnepélyes megnyitó  Laszlovszky Gábor főosztályvezető, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály, Földművelésügyi Minisztérium  Kovács László elnök, KKASE- Sajtkészítők Egyesülete 10.30: Ünnepélyes aláírása a Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesülete és a KKASE- Sajtkészítők Egyesülete közötti Együttműködési Megállapodásnak 10:45 SAJTVERSENY eredményhirdetés 10:00-18:00 SAJTÜNNEP, SAJTVÁSÁR 13:00 Főzőverseny zsűrizése, Ebéd

14:00 Főzőverseny eredményhirdetése 16:00 Guinness Rekord Kísérlet hagyományos kézi vajköpülésből A nap folyamán az alábbi programok várják még az érdeklődőket: LÁTVÁNY SAJTKÉSZÍTÉS a helyszínen kialakított Sajtműhelyben SAJTRA FEL! 7 PRÓBA gyerekeknek ÉLŐ ZENE A Közönségnap háziasszonya Varga Flóra, a Karc FM rádió szerkesztő-riportere. A belépés a rendezvény mindkét napján ingyenes. A szervezők a kisebb változtatások jogát fenntartják.

Szeretettel várunk minden sajtimádó Kicsit és Nagyot! SAJTRA FEL! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr8311757511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása