facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Mesteri ízek a tatai Öreg-tó partjáról - a Verandában jártunk!

Szeptembertől Marton József mesterszakács vezeti a Veranda Étterem konyháját!

2021. október 18. - ventil66

14_5.jpgCsaládi ebédhez kerestünk helyszínt az elmúlt hétvégén és a csodálatos napsütésben régi "szerelmünk", a tatai Öreg-tó partjára esett a választásunk. A víztől mindössze pár perces sétára, ligetes környezetben, az Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér tőszomszédságában található az elegáns megjelenésű, mégis elérhető árakkal működő Veranda Étterem. Nyáridőben több árnyas terasszal (verandával) is várja vendégeit a vendéglátó egység, ahol a hangulatos enteriörben gyorsan megtaláltuk előzetesen lefoglalt asztalunkat. Tulajdonképpen a "séfturizmus" követei vagyunk, hiszen másfél évtizede árnyékként követjük Marton József mesterszakácsot, aki az eltelt időszakban többek között a bicskei Báder Fogadóban, Csodaszarvas Étteremben és Kis Halas Ételbárban, valamint a váli Vál-völgye Étteremben is elkápráztatta vendégeit. Úgy vagyunk vele, hogy Józsiban vakon megbízunk és valóban még soha nem csalódtunk egyetlen fogásában sem. További szöveg helyett jöjjenek helyszíni fotóink, jó étvágyat kívánunk! Folytatáshoz kattints! 

1_13.jpgIgen tágas, hangulatos, megnyugtató belső tér fogadja a betérő vendéget a Verandában

3_13.jpgGyorsan a helyünkre kalauzoltak, a kényelmes székek hosszabb időre is maradásra bírják a vendéget

2_11.jpgFrappáns étlapot kaptunk, nem tartalmaz embertelen mennyiségű tételt, de mindenki megtalálhatja a neki kedves ízeket. Külön ügyeltek az allergiásokra, a napi ajánlat pedig külön lapon látható (cikkünk végén is). A fejlesztések során hamarosan wellness (reform) ételek, egyéb specialitások is bekerülnek a kínálatba.

4_12.jpgPannonhalmi pálinkával indítottunk

5_9.jpgA Gelbmann Pincészet "Most" rozé és fehér boraival öblítettük le a finom falatokat

5_b.jpgElőételként marha és lazac tatárbeefsteaket, valamint padlizsánkrémet fogyasztottunk pirítóssal

6_9.jpgKarotta krémleves bazsalikommal

7_7.jpgGyümölcsleves erdei gyümölcsökkel és mentával

8_4.jpgGrillezett lazac steak rákfarokkal, friss zöldségekkel

9_5.jpgSzarvas sült áfonyazselével, burgonyafánkkal

10_4.jpgBesenyei Péter műrepülő világbajnok kedvence (bundázott mustáros sertésszűz) hagymás burgonyakásával

11_4.jpgKókuszos desszert a ház kínálatából

12_4.jpgÁfonyás sajttorta szelet, szintén a kínálatból

13_4.jpgMár készülnek a Helloween-re

14_4.jpgBúcsú a mesterszakácstól, de csak átmenetileg. Biztos, hogy ide vissza fogunk térni

A Veranda Étterem címe: 2890 Tata, Fáklya u. 4. Asztalfoglalás: +36 34 588 078

weblap: www.verandatata.hu 

Az étterem nyitva tartása 12.00-21.00 óráig, pénteken és szombaton 23.00 óráig. Nem csak bank-, hanem SZÉP-kártyát is elfogadnak. Ígértük még a séf napi ajánlatát tartalmazó lapot, íme: sefajanlata.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr9916725952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása