facebook.com/2060blog - infobox: 2060.blog@gmail.com - 2060 TV a youtube.com-on!

2060.blog - Bicske másképp, neked!

Futballünnep - extra Bicske a top Fradi ellen: Bicskei TC-Ferencváros 0-2 (0-1) - fotógalériával!

2022. szeptember 19. - ventil66

bicske-ftc-106.jpgA 10 napos jegyelővételi időszak végére pörgött fel igazán a Fradi-láz Bicskén. Szombaton délután és vasárnap, egészen a mérkőzés kezdetéig szinte folyamatosan csörgött a klubház telefonja, a kérdés minden esetben ugyanaz volt: van-e még jegy a Bicske-Fradi MOL Magyar Kupa mérkőzésre. Volt olyan szurkoló, aki csak néhány órával a kezdő sípszó előtt döntötte el, hogy Somogy vagy Bács-Kiskun megyéből útra indul. Végül biztosan nem bánta meg egyetlen néző sem, hogy jelen volt a bicskei futball ünnepén, annak ellenére, hogy a helyi sporttelep bőven feszegette a befogadóképességének határait. A Bicske Tigers szurkolói csoport is megsokszorozta létszámát és erejét erre a napra, végig szólt az ütemes buzdítás. Folytatáshoz kattints! 

Csordultig telt ház előtt, felhős időben (ami aztán a legváltozatosabb időjárásba ment át a mérkőzés során) kezdődött a két évvel korábbi, pandémia miatt zárt kapus kupameccs visszavágója, a modern kori legjobb, legsikeresebb magyar csapat, a Ferencváros elleni összecsapás. Csapatunk a Szűcs - Gaszner, Bozsoki, Vékony, Lencsés - Bori, Dencinger - Kincses, Hirman, Kovács - Sóron összeállításban kezdte az összecsapást. A vendégeket a Bogdán - Wlngo, S. Mmaee, Sigér - Esiti, Vécsei - Gojak, Mercier, Auzqui - Marquinos, Boli felállásban küldte pályára Csercseszov mester. A 3. percben Gaszner futott el a jobb oldalon, jónak tűnő beadását Esiti fejelte el a gólra éhes Sóron elől. A 11. percben Boli futtatta Marquinost, aki 10 méterről fölé durrantott. A 22. percben Auzqui jobb oldali beadása után Gojak lőtt a 16-osról, a labda azonban a blokkról pattant szögletre.

Három perccel később szép Kincses-Gaszner adogatást követően a beadás a védőkről kipattant, az ellentámadást csak szabálytalansággal tudta megakadályozni a hazai védelem, Mercier 20 méteres lövése kipattant Szűcsről, S. Mmaee ugyan a kapuba lőtt, de lesről. A 29. percben ismét Mercier ívelt be szabadrúgást mintegy 25 méterről kissé balról, de Bozsoki szögletre fejelt a labdát. A 31. percben Gojak beívelését az egyedül felejtett Wingo 10 méterről fejelte nagy helyzetből mellé. A 36. percben egy előre vágott labdára Sóron startolt, ám Bogdán a kapujából messzire kifutva lábbal mentett. Újabb két perccel később Vékony faultja után Mercier a megítélt 22 méteres szabadrúgást laposan lőtte mellé. A 45+2. percben Bozsoki borította fel ellenfelét a 16-ős vonala előtt, Gojak a szétugró sorfal között a kapu jobb oldalába lőtte a szabadrúgást (0-1). Középkezdésre már nem is jutott idő.

A szünetben mindkét csapat cserélt, a hazaiaknál Kincsest Molnár váltotta, míg a vendégeknél S. Mmaee helyett Knoester állt be. A 49. percben Boli 20 méterről tüzelt, Szűcs biztos kézzel fogta a labdát, s még ebben a percben Kovács szerzett labdát a felvonalnál, Sóronhoz továbbított, ő pedig a félkörtől próbált kapura emelni a kissé kinn álló Bogdán fölött, sikertelenül. Az 55. percben Auzqui Bolihoz passzolt, ő pedig két jó csel után 18 méterről csúnyán fölé lőtt. Az 58. percben Marquinos futtatta Wingot, aki a védők közül kilépett, Szűcs azonban bravúros elévetődéssel mentett előle. A 62. percben Merciert Zachariassen váltotta. A 63. percben Bori Lencsés elé tálalt,  beadása a kapusnak könnyű feladatnak bizonyult, majd Sóront akadályozták szabálytalanul a kaputól 30 méterre, a sértett lövése nem okozott gondot Bogdánnak.

A 71. percben Vécsei ellen szabálytalankodtak védőink az alapvonaltól 30 méterre, Gojak ívelte be a labdát, a kárvallott fejelt 10 méterről, Szűcs fogta a veszélyes fejest. Ezután cserélt a Fradi, Auzqui és Boli helyett Charaisvili valamint R. Mmaee folytatta. A következő percben Hirman hozta játékba a bal oldalon Lencsést, akinek 14 méteres lövése centikkel kerülte el a bal kapufát, majd Marquinos 20 méteres lövését fogta Szűcs, a jobb oldali ellentámadás után Molnár jól adott középre Sóronnak, de ő eggyel többet tolt a labdán, így oda lett a gólszerzési lehetőség. A 77. percben Marquinos szöktette a jobb oldalon Zachariassent, aki elfutott a beadása azonban elsuhant a kapu előtt. A 80. percben Bori sikertelen jobb oldali sarokrúgása után Marquinos futott el a jobb oldalon, beadását Vécsei 15 méterről az égbe lőtte. Két perccel később Zachariassen bújt ki a védők közül, 8 méteres lövése a léc fölött hagyta el a játékteret. A 87. percben Marquinos végezhetett el jobb oldali sarokrúgást, amelyet követően Vécsei látványos bokamozdulattal, sarokkal talált a hálóba (0-2).

Ezután Lakatos váltotta Kovácsot, majd egy perc múlva Lassú állt be Dencinger helyett, a vendégeknél pedig Marquinos helyett a fiatal Varga. Az utolsó percekre Sóron és Hirman helyén Savanya és Baliga is lehetőséget kapott a bicskei kispadról. Bár a félidei döntetlen ezúttal sem sikerült, most már tényleg csak másodpercek hiányoztak hozzá. Remekül helytállt csapatunk a hétközben jelentős eredményt elérő Ferencváros ellen, mindenki extra teljesítményt nyújtott, különösen a rutinosabb labdarúgók és a védelem. Sikerült eltüntetni két osztálynyi különbséget, így a kívülállók és a tévénézők számára is élvezetes, lüktető összecsapás kerekedett az előzetesen lefutottnak ítélt párosításból. Ezt a játékot és eredményt jó pár elsőosztályú csapat is szívesen elfogadná a Ferencváros ellen. Az átélt élményekből minden bicskei játékos építkezni tud, ami hasznás lehet az NB III hétvégén újrainduló taposómalmában. A csapat legközelebb szeptember 25-én vasárnap 16.00 órakor Budaörsön lép pályára. (tudósított: Venczel József és Komjáthy Péter, fotó: ifj. Döme László) További helyszíni fotóinkhoz görgess! 

bicske-ftc-131.jpg

bicske-ftc-136.jpg

bicske-ftc-147.jpg

bicske-ftc-149.jpg

bicske-ftc-157.jpg

bicske-ftc-162.jpg

bicske-ftc-116.jpg

bicske-ftc-108.jpg

bicske-ftc-106.jpg

bicske-ftc-173.jpg

bicske-ftc-169.jpg

bicske-ftc-163.jpg

bicske-ftc-122.jpg

bicske-ftc-65.jpg

bicske-ftc-70.jpg

bicske-ftc-72.jpg

bicske-ftc-73.jpg

bicske-ftc-79.jpg

bicske-ftc-88.jpg

bicske-ftc-86.jpg

bicske-ftc-85.jpg

bicske-ftc-84.jpg

bicske-ftc-82.jpg

bicske-ftc-80.jpg

bicske-ftc-15.jpg

bicske-ftc-98.jpg

bicske-ftc-97.jpg

bicske-ftc-95.jpg

bicske-ftc-94.jpg

bicske-ftc-89.jpg

bicske-ftc-17.jpg

bicske-ftc-2.jpg

bicske-ftc-20.jpg

bicske-ftc-26.jpg

bicske-ftc-28.jpg

bicske-ftc-33.jpg

bicske-ftc-40.jpg

bicske-ftc-42.jpg

bicske-ftc-44.jpg

bicske-ftc-45.jpg

bicske-ftc-48.jpg

bicske-ftc-50.jpg

bicske-ftc-63.jpg

bicske-ftc-61.jpg

bicske-ftc-6.jpg

bicske-ftc-59.jpg

bicske-ftc-56.jpg

bicske-ftc-54.jpg

bicske-ftc-8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://2060.blog.hu/api/trackback/id/tr4117934564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása